Highlanderin lihan ominaisuudet

Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että highland cattle naudanlihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa.

 

Pala 100g

           

highland paisti

         

keskivertonaudan paisti

Rasva

           

4,2

                       

13,5

 

Kolesteroli

 

45,8

 

63,0

 

Proteiini

 

22,4

 

18,9

 

Rauta

 

2,0

 

2,3

Pala

                    

highland lapa

          

muu lapa

Rasva

           

4,7

                       

10,6

 

Kolesteroli

 

42,2

 

63,0

 

Proteiini

 

21,6

 

20,2

 

Rauta

 

2,3

 

1,9

Pala

                    

highland file

            

muu file

Rasva

           

7,1

                        

22,8

 

Kolesteroli

 

37,0

 

67,0

 

Proteiini

 

21,8

 

16,6

 

Rauta

 

2,3

 

1,6

Pala

                    

highland keskiverto

  

muu keskiverto

Rasva

            

4,5

                      

15,6

 

Kolesteroli

 

40,9

 

64,3

 

Proteiini

 

20,7

 

18,6

 

Rauta

 

2,1

 

2,0